Yoga & Yin Yoga

Yoga

logo, release well, sliedrecht, yoga, massage, coaching, therapieen

Voor sommigen is yoga een manier om te ontspannen. Voor anderen is het een training om het lichaam soepel te houden. Welk type yoga je ook kiest - intensief of juist rustig - het is een goede manier om het lichaam te stretchen, te versterken en te ontspannen.

Yoga is een manier om zowel het lichaam als de geest fit te houden. Bij yoga neem je lichaamshoudingen aan, je leert ademhalingstechnieken en meditatie. Verder verbeter je lenigheid, kracht en de vorm van spieren, terwijl het lichaam met de geest samenwerkt.

Kies je eigen vorm

Het is belangrijk een yogavorm te vinden die bij je past. Sommige vormen concentreren zich vooral op de ademhaling, andere op het vasthouden van een bepaalde houding en weer andere zijn meditatief. Bij hatha yoga, de meest verspreide vorm, concentreer je je het meest op zacht stretchen en spierversterkende oefeningen.

Woensdagavond  Yoga & Yin Yoga
Hardinxveld-Giessendam

Dames & Heren
Gratis proefles
Mail of stuur een Appje
Voor de regio Hardinxveld Giessenburg en Sliedrecht

 

Yoga klas
 

Yin yoga

Met Yin yoga richt je je aandacht op de ontspanning van je spieren en op het dieper gelegen bindweefsel.

In ons lichaam hebben we verschillende structuren die samen ons fysieke lichaam vormen. Zoals botten, spieren, ligamenten, kapsels, bindweefsel, bloedvaten en organen. In de actieve yogavormen richten we ons met name op de spieren, het verlengen hiervan en het versterken hiervan. Dit heeft tevens ook  een positieve invloed op de ligamenten, kapsels en botten als op de bloedvaten en de organen.

Bij Yin Yoga wordt de aandacht veel meer gericht op het bindweefsel. Bindweefsel is een structuur die in het hele lichaam te vinden is en alle delen van het lichaam met elkaar verbindt. Iedere spier bestaat uit verschillende spierdelen met om ieder deel een fascie( een bindweefselstructuur).

Wanneer we lichamelijke klachten hebben of ouder worden kan dit bindweefsel stugger worden, uitdrogen waardoor het minder flexibel en soepel is.

Yin Yoga is een vorm waarbij iedere houding 2-5 minuten aangehouden wordt zodat het bindweefsel langzaam wordt opgerekt en beter gehydrateerd wordt. Hierbij worden  spieren opgerekt, maar ook ontspannen.

Je voelt je fitter, emotioneel, stabieler en de organen worden ondersteund.

Door het langer aanhouden van een Yin houding, die vrijwel allemaal zittend of liggend worden uitgevoerd krijg je de ruimte om naar binnen te keren, zodat je ruimte maakt in je hoofd, je hart en je lichaam. En nog meer kunt gaan voelen wat er in je lichaam gebeurt, welke signalen worden gegeven en wat dit je te zeggen heeft. Met andere woorden, je kunt echt gaan voelen wat zich in je lichaam afspeelt.

 

Iedere yogavorm kun je zien als een verbinding tussen denken en lichaam, bij Yin Yoga gaat dit nog sneller en eenvoudiger doordat je 3-5 minuten in een houding blijft. Je hebt de ruimte om bepaalde sensaties, gevoelens en gedachten te observeren.

Juist door de rustige vorm van Yin Yoga is deze uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben, fysieke klachten hebben of gewoon behoefte hebben aan een rustige vorm van yoga.

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze mooie vorm van yoga voor jou kan doen kom dan voor een proefles.

yin yoga, release well, sliedrecht,
 
Yoga Class - Naar beneden toegekeerde Ho
Child ' s Pose

Woensdagavond  Yoga & Yin Yoga
Hardinxveld-Giessendam

Gratis proefles
Dames & Heren
Mail of stuur een Appje

Voor de regio Hardinxveld Giessenburg en Sliedrecht