top of page

Massage bij Kanker

Logo Releasewell
ESther Streur

                                                              Massage bij kanker / Oncologische Massage


Als ervaring deskundige in mijn privé leven. Het verlies van mijn beide ouders en mijn man aan de ziekte kanker. Mijn vak als professioneel massage en lymfe therapeut. Lieten me zien wat een toegevoegde waarde van leven een verantwoorde massage bij deze ziekte kan zijn.

Mag massage bij mensen met kanker?
Wanneer de massagetherapeut de gespecialiseerde opleiding Massage bij Kanker met goed gevolg heeft afgelegd, dan is dit zeker een massage die mag.
Gedurende de opleiding  bij het Instituut Massage bij Kanker is er een intensieve training met oog op het ontstaan, behandeling, contra-indicaties, massage en massageplannen. Ook wordt er goed ingegaan op de mentale en emotionele belasting die de client als de naasten ervaren.

  

 

In welke periode van de kanker mag je gemasseerd worden?
Zolang er geen contra-indicaties zijn, mag een client met kanker gemasseerd worden. Tijdens de periode van chemokuren, post en preoperatief, bestralingen, immunotherapie, hormoontherapie etc.

Als de kanker weg is mag ik dan iedere gewenste masseur kiezen?
Wanneer er geen kanker cellen meer aanwezig zijn is er in het lichaam altijd nog rest schade van de behandelingen. Daar zal een massage therapeut ten alle tijden rekening mee moeten behouden. Zelfs wanneer de client als genezen verklaard is.

Wat is er dan anders aan Massage bij Kanker?
De massage is volledig aangepast aan de impact die de behandelingen en de ziekte zelf bij de client teweeg brengt. Bij cliënten die in remissie of genezen verklaard zijn wordt er rekening gehouden met eventuele aanwezige rest effecten van de ziekte en behandelingen.
De druk is van Massage bij Kanker kun je vergelijken met het aanbrengen van een bodylotion. De massage is puur gericht op de ontspanning van het lichaam.

 

Wat is de toegevoegde waarde van een Massage bij Kanker?
Wanneer de diagnose kanker gesteld is, de periode voor de diagnose en erna wordt de persoon die het aangaat ineens voor het merendeel medisch benaderd. Onderzoeken, behandelingen, gevolgen tijdens en na de behandelingen. Het lichaam en de mens zelf wordt veelal hierdoor meer op de achtergrond gedrongen. Niet expres. Het is iets wat gebeurd.
De Massage heeft de toegevoegde waarde dat de client zich weer mens zal voelen. Een aanraking om het lichaam weer als eigen en ontspannen te ervaren. Een veel gehoord effect is dat men beter slaapt en/of dat men pijn minder intens beleefd dan voorheen.

Waar kan ik terecht voor een massage bij kanker?
Release Well heeft momenteel 2 locaties waar u of uw naaste terecht kan voor een verantwoorde Massage bij Kanker. De locaties zijn gelegen in Hardinxveld-Giessendam welke begane grond is gelegen en hierdoor goed bereikbaar voor ook minder mobiele cliënten. De 2e locatie is gelegen in Sliedrecht. 

 

Kan de massage ook aan huis?
Wanneer u of uw naaste geen mogelijkheid heeft om naar de praktijk toe te komen is het mogelijk een huisbezoek te maken. Voor verder informatie kunt u hierover contact opnemen via email of telefoon.

Leven toevoegen dat is de toegevoegde waarde van Massage bij Kanker.

Bent u geïnteresseerd of voor iemand die u dierbaar is, neem dan gerust contact op.

 

 Release Well

Esther Streur
info@releasewell.nl

06-12425231
 

Romantisch paar dat van mening geniet
bottom of page