top of page

Behandelingen

Vaak in combinatie

Boek eenvoudig online.
Graag op een andere datum of tijdstip dan in de agenda openstaat!  Bel, mail of app.
Diverse mogelijkheden .

 
massage

Lymfedrainage

Lymfemassage (ook wel lymfedrainage genaamd) is een bijzondere massage techniek, die de stroming van lymfe door het lichaam versterkt.

Dit gebeurt door lichte en gedoseerde huidverschuivingen zonder dat er gebruik gemaakt wordt van massage olie. Wanneer je het niet prettig vindt om op de blote huid behandeld te worden, kan een lymfe massage ook ontvangen worden over een shirt en broek van dunne stof. Mede hierdoor is de lymfe massage zo goed als voor iedereen toegankelijk.

Ondanks het gegeven, dat de lymfemassage in een rustig tempo plaatsvindt en zacht aanvoelt, is de invloed op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen zeer groot.

De doelstelling van een lymfemassage is om het uiterst belangrijke afvoersysteem te activeren zodat het zuiveren en regenereren van het lichaam verbeterd wordt. Naast de zuiverende werking heeft de Lymfe massage ook een zeer gunstige werking op de ontspanning van je lichaam en je denken.

De rustige techniek activeert het deel van het zenuwgestel wat voor de vrijlating van de juiste stoffen zorgt, die de ontspanning nog vollediger maken.

Schouder behandeling

Massagetherapie

Binnen de praktijk wordt met een totaal concept gewerkt. Dit houd in dat er niet alleen op de lokale klacht gericht wordt, maar een holistische ( algehele menselijke)benaderingswijze .

Luisteren met aandacht, op jou specifieke situatie informeren en adviseren staan hoog in het vaandel. Efficiënte Massage- en Mobilisatie technieken kunnen ingezet worden als onderdeel van het behandelplan. Even als Dry Needling, Taping en Manuele Lymfe Therapie.

Dit alles om het lichaam weer zo optimaal mogelijk te kunnen gaan laten functioneren.

Om dit op langer termijn te behouden kunnen overige interventies zoals; oefentherapie, houdingsadviezen, een goed gesprek een onderdeel van het behandeltraject zijn. Dit om jou weer in je eigen kracht te plaatsen en minder zorgnodig te hebben van buitenaf.

Schouder behandeling
acupunctuur

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode die zich richt op de al langer bestaande spierklachten. Met dry needling worden spierverhardingen/triggerpoints/ spierknopen ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.


Veelal is de verbetering direct voelbaar met name in kracht, bewegingsvrijheid en pijnverlichting.


Triggerpoints


Triggerpoints / Spierknopen zijn kleine verkrampingen in spier die aanvoelen als pijnlijke verhardingen of “knoopjes”. In de volksmond noemen we deze ook wel “spierknoopjes”. Overbelasting of een trauma (ongeluk of operatie), weinig beweging, stress & slechte voeding kunnen een verkramping veroorzaken waardoor er een tekort aan zuurstof en doorbloeding ontstaat. Het tekort aan zuurstof en doorbloeding zorgt voor een gevoelige plek en uitstralende pijnen of tintelingen. Door druk uit te oefenen op deze plek, geeft dit vaak een nare pijn met eventuele uitstraling naar andere lichaamsdelen.


Na het aanprikken van de Triggerpoint / Spierknoop zal er een rustige massage techniek toegepast worden.

Egosque houdingstherapie-Xtra

Heb jij terugkerende klachten waar je niet van afkomt?
Bekkenscheefstand, scheefstand van de rug, beenlengteverschil, nek-schouder en rugklachten, migraine of veel hoofdpijn?
Bij Release Well kijken we wat deze klachten veroorzaakt en gaan we samen werken aan de oplossing.Zodat je lichaam weer in de juiste houding gaat functioneren waardoor klachten verminderen en uiteindelijk ook verdwijnen.

Deze wijze van houdingstherapie heeft een zeer hoog slagingspercentage.
Hij wordt veel toegepast in Amerika en begint door zijn effectiviteit nu ook Europa te veroveren.

Rek met blok
Wiegende babybult_

Zwangerschapsmassage

Indien gewenst, wordt deze behandeling over de kleding heen gegeven. Je ligt in zijligging en je zal, waar nodig, met kussens worden ondersteund en ten slotte krijg je bewegingsadviezen mee.

 

Tijdens je zwangerschap gebeurt er veel met je lichaam. Je kunt last hebben van vermoeidheidsklachten, maar ook klachten in de onderrug, bekken en nek of schouders. Deze massage is speciaal gericht op het welzijn van moeder en kind en verlicht zwangerschapskwaaltjes of -pijntjes.

bottom of page