top of page

Massage voegt leven toe in "Het Kompas"

Bijgewerkt op: 28 apr. 2023

H'VELD-G'DAM/SLIEDRECHT Een enthousiaste en gedreven 'vakidioot' met een flinke dosis levenservaring en beide benen op de grond. Esther Streur van Massage Praktijk Release Well behandelt al ruim twaalf jaar vanuit fysiotherapeutisch werk- en denkniveau. ,,Ik behandel de mens, niet de ziekte."


Esther werkte met een vakdiploma drogist bij De Tuinen. Esther: ,,Een collega deed een weekendcursus polariteitsmassage. Of ik zin had om mee te gaan. In die tijd was ik zelf ook in behandeling bij een masseur en na de cursus was ik enthousiast. Ik ging me er hobbymatig in verdiepen. Toen de jongste naar school ging, pakte ik het serieus aan. Ik schoolde me om bij een fysiotherapeut. Twaalf jaar terug opende ik mijn praktijk in Sliedrecht, vorig jaar opende er een tweede vestiging in Hardinxveld."


VAKIDIOOT In eerste instantie werkte Esther vooral voor bedrijven, met een kort uitstapje naar sportmassage. ,,Ik deed voornamelijk dingen waarvoor je naar een fysio gaat. Fysiotherapeuten behandelen steeds minder met massage en dry needling, dus mensen worden regelmatig naar me doorverwezen." Later kwam Esther in aanraking met lymfetherapie. ,,Lymfemassage is goed om je weerstand een boost te geven, ook voor of na operaties. Het helpt tegen blauwe plekken en littekens, hooikoorts en reumatische klachten. Lymfemassage is heel breed en heeft een enorm effect.", vertelt ze glunderend. ,,Ik ben echt een vakidioot. Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk en blijf doorleren. Het vak staat nooit stil. Mijn opleidingen worden heel bewust gekozen, daardoor kan ik steeds verfijnder werken. Tijdens behandelingen leg ik uit wat ik doe en geef ik kleine oefeningen mee die zelfs in de supermarkt kunnen. Selfcare is healthcare."


RODE DRAAD Streur volgde ook een opleiding bij het massageinstituut bij kanker. ,,Mensen met kanker mogen door gewone masseurs niet behandeld worden. De ziektebestrijding laat levenslang restschade achter en daarom kan het lichaam niet gemasseerd worden als een gezond lichaam. Door de specialisatie massage bij kanker kan ik, als enige in de regio, deze groep wel helpen." Esther volgde de specialisatie met een reden. ,,Alles wat ik behandel, heb ik zelf gevoeld, ervaren of beleefd. Ik heb van heel dichtbij gezien wat kanker met iemand doet. Mijn partner en ouders zijn eraan overleden, dus het vormt een rode draad door mijn leven. Mensen met kanker worden vaak op het ziektebeeld benaderd, de persoon krijgt geen aandacht meer. Met massage probeer ik pijn te verzachten, ontspanning te geven en hen weer mens te laten zijn. Daarmee voeg je leven toe. Ook voor partners kan het goed zijn. Ik raak er ook nog steeds ontroerd van als ik iemand echt kan helpen in zo'n moeilijke tijd." Om die reden helpt Esther ook als verzorger bij Roparunteam Steamwork. ,,Dat is voor mij een stukje investering in de maatschappij, ik doe iets terug met mijn vak."


Release Well werkt samen met verloskundigenpraktijk Anno Nu voor zwangerschapsmassages met korting. Ook klanten van Hart for Her kunnen goedkoper bij Esther terecht. Met een stempelkaart krijgt men na tien behandelingen 10 euro korting. Release Well heeft ook cadeaubonnen.


a[ Stationsstraat 12 in Hardinxveld-Giessendam - www.releasewell.nl - 06-12425231


158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voornemens. Hoe lang hou jij ze vol?

We zijn nu circa een kwartaal rond in dit jaar. Vele zullen dit jaar begonnen zijn met de wel bekende Goede voornemens. Zoals we dat wel met meer zaken in ons leven doen. Denk aan een nieuwe relatie,

Comments


bottom of page