top of page

Hoe verbeter ik mijn Immuunsysteem?

Bijgewerkt op: 5 apr. 2023Het Immuunsysteem, we horen er veel over maar wat weten we er nu eigenlijk van?

Ja het klopt dat het immuunsysteem belangrijk is voor het beschermen tegen virussen, bacteriën, schimmels en toxische stoffen. ( denk aan alle bestrijdingsmiddelen op je groenten en fruit etc )

Velen van ons weten dat onder andere een extra vitamine C en D een gunstig effect hebben op de kwaliteit van het immuunsysteem. Dit kan in supplementen of via fruit en groenten. Bij het laatste kun je je afvragen hoeveel voedingswaarde er daadwerkelijk nog in de groente en fruit zit als je je bedenkt hoe deze gekweekt worden. Dus is onze eerste gedachte veelal om aan de voedingssupplementen te gaan. Hier zijn de buitenaf mogelijkheden genoemd maar wist je ook dat je je immuunsysteem kunt laten boosten door middel van een massage?

Massage die specifiek gericht is om je immuunsysteem te verbeteren?! Ja zeker. Manuele Lymfe Drainage/Massage, ook wel Immuunboost genoemd. Helaas wordt het Lymfe systeem maar al te vaak aan kanker gerelateerd. Hoe jammer is dat, want wist je dat dit systeem ervoor zorgt dat al die bacteriën, virussen, schimmels en gifstoffen opgeruimd worden? Dat je hersteld van een verkoudheid, je wondjes niet ontsteken en bedenk er zo nog een paar.


Hoe werkt dat dan? Het Lymfesysteem bestaat uit een aantal "onderdelen". Om het je makkelijk te maken zal ik de metafoor van wegen en verkeer gebruiken. De wegen zijn het Lymfesysteem, de auto's de bacteriën, virussen en gifstoffen. Ben je er klaar voor? Daar gaan we.... Stel je voor dat er duizenden kleine landweggetjes zijn die op een snelweg uitkomen. Net zoals bij ons op de rijkswegen komen er aan aantal wegen samen die we dan knelpunten noemen. In het lymfesysteem zijn dat de lymfeknopen. Hier wordt intensief gereinigd en van daaruit gaat de weg verder met minder auto's.

Tijdens de massage weet de lymfetherapeut hoe de files op de wegen op de juiste wijze opgelost kunnen worden waardoor het Immuunsysteem optimaal kan gaan functioneren. Ook zal de lymfetherapeut je tips mee geven wat en hoe jezelf je steentje kan bijdragen.


Laat jij je Immuunsysteem boosten waarbij je tegelijkertijd heerlijk ontspant?

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voornemens. Hoe lang hou jij ze vol?

We zijn nu circa een kwartaal rond in dit jaar. Vele zullen dit jaar begonnen zijn met de wel bekende Goede voornemens. Zoals we dat wel met meer zaken in ons leven doen. Denk aan een nieuwe relatie,

Comments


bottom of page