top of page

Gewrichten hun functie en hun klachten
Gewrichten spelen een essentiële rol in het menselijk lichaam. Ze zijn de verbindingen tussen twee of meer botten en stellen ons in staat om te bewegen en zijn ook een onderdeel om onze lichaamshouding te behouden. De functie van gewrichten omvat het faciliteren of wel verzorgen van soepele bewegingen, het beperken van bewegingen tot een bepaald bereik, en het absorberen van schokken om onze botten te beschermen.


Wanneer gewrichten van positie veranderen, kan dit leiden tot verschillende problemen en aandoeningen!!

In deze blog zal ik me beperken tot de meest bekende en de problemen waar je zelf heel veel positieve invloed op kan hebben. Laten we beginnen met :


Gewrichtsontsteking: Gewrichtsontsteking of artritis kan verschillende oorzaken hebben, waaronder stress, auto-immuunziekten, infecties of slijtage. Het leidt tot ontsteking, pijn en stijfheid in de gewrichten, waardoor beweging bemoeilijkt wordt.


Verstuikingen en verrekkingen: Een verstuiking treedt op wanneer de ligamenten, ook wel banden genoemd in de volksmond rondom een gewricht overbelast of uitgerekt raken. Een verrekking betreft de overbelasting of rek van spieren of pezen rondom een gewricht. Beide kunnen leiden tot pijn, zwelling en beperkte beweging.

Artrose: Dit is een degeneratieve gewrichtsaandoening waarbij het kraakbeen dat de uiteinden van de botten bedekt, geleidelijk verslechtert. Hierdoor kunnen botten tegen elkaar wrijven, wat pijn, stijfheid en bewegingsbeperking veroorzaakt.


Het is belangrijk om klachten of letsel aan gewrichten serieus te nemen!!!

En hulp te zoeken als er sprake is van aanhoudende pijn, zwelling of bewegingsbeperking.

Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden en keuzes. Wil jij weten welke? Dit zal ik je in de volgende blog vertellen en uitleggen.

Vond je deze vblog interessant? Voel je dan welkom om deze met je vrienden en of familie te delen.

Heeft je vriend of familie Instagram? Via deze link kun je de informatie op Instagram vinden; https://www.instagram.com/releasewell.nl/


Voor nu hoop ik dat je wat aan deze post hebt gehad en weer wat wijzer bent geworden over je eigen lichaam.


Groet en Geniet,

Esther


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voornemens. Hoe lang hou jij ze vol?

We zijn nu circa een kwartaal rond in dit jaar. Vele zullen dit jaar begonnen zijn met de wel bekende Goede voornemens. Zoals we dat wel met meer zaken in ons leven doen. Denk aan een nieuwe relatie,

Comments


bottom of page