top of page
  • peter275

Manuele Therapie


Manuele therapie

Laten we het woord Manuele Therapie in deze blog eens onder de loep nemen. Wat betekend Manueel? Wat betekend therapie?

Manueel betekend niks meer/ minder dan: 1 Met de handen;

2 Met de hand;

3 Met gebruik van de handen. Therapie betekend o.a: 1 De kern is dat een volwassene je helpt om problemen aan te pakken en je beter te voelen en je doelen te bereiken.

2 behandeling; geneeswijze; Al met al lees je dan dat het een behandeling is die met de handen uitgevoerd wordt om een klacht te gaan verminderen. Deze klacht kan zich mentaal en/of lichamelijk (fysiek) voordoen. Veelal is het een samenwerking van beide maar dat is voor een andere blog. Nu je dit weet klinkt het woord Manuele Therapie vast niet zo indrukwekkend en/of beangstigend meer.

Wat valt er dan onder manuele therapeut?

Met de informatie die je zojuist gelezen hebt, kun je de stelling nemen dat een goed hbo werk-denk niveau opgeleide Massage Therapeut een zekere vorm van Manuele Therapie levert.

Wat is dan het verschil?

Manueel Therapeut is bevoegd bekken, wervelkolom en gewrichten te manipuleren (kraken in de volksmond genoemd). De Massagetherapeut zal meer massage technieken en eventuele druk (compressie) of strekking

(extensie) gebruiken om het lichaam zelf te laten corrigeren en daarmee herstellen. In deze blog wil ik zeker niet zeggen dat de Massage Therapeut beter is dan de Manueel Therapeut!! Laat het duidelijk zijn dat dit blog geschreven wordt om een nuchtere kijk te krijgen op het woord Manuele Therapie. Dat wanneer je lichamelijke klachten hebt en je door verwezen wordt naar een Manueel Therapeut. Het niet meer zegt dan dat er iemand is die met zijn handen je gaat behandelen om de klachten mogelijk te verminderen. Dat er Massagetherapeuten zijn die op fysiotherapeutisch werk-denk niveau opgeleid zijn. Dat zij gelijkwaardige resultaten kunnen leveren. Dat deze Massage Therapeuten ook precies weten wanneer zij door moeten verwijzen.

Al met al. Zorg goed voor je lichaam. Laat goed voor je lichaam zorgen.

Enjoy, Esther

76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voornemens. Hoe lang hou jij ze vol?

We zijn nu circa een kwartaal rond in dit jaar. Vele zullen dit jaar begonnen zijn met de wel bekende Goede voornemens. Zoals we dat wel met meer zaken in ons leven doen. Denk aan een nieuwe relatie,

bottom of page