top of page

Meet your Feet

Bijgewerkt op: 28 apr. 2023


Hoe bewust ben jij van je voeten?

Vaak vinden we het zo vanzelfsprekend dat we er nog niet eens bij stilstaan. Laat staan aandacht aan besteden. In dit blog gaan we daar voor nu terwijl je dit leest even verandering in aanbrengen. Ga je mee ?

Je voeten dragen je gehele gewicht. Vangen je hele gewicht op tijdens het lopen.

Je voeten maken contact met het oppervlak waar je op staat of loopt. Ben je je wel eens bewust waar en hoe je voeten contact maken met het oppervlak? Neem voor nu even rustig de tijd en aandacht om te voelen waar je voeten contact maken met het oppervlak onder de voeten.

Hoe staan je voeten ? Heb je je voeten plat staan? Misschien maken alleen je tenen contact. Hoe het ook is... Het gaat hier nu even om de bewustwording en de aandacht die je aan je voeten besteed.

Zoals al gezegd dragen je voeten je volledige gewicht. Je voeten zijn veerkrachtig, sterk. Je voeten bepalen heel veel hoe jij je balans en rust ervaart in je lichaam. Wist je dat al? Hoe jij je voeten gebruikt in de afzet is voor zo een groot deel bepalend voor de totale beweging van je lijf.

Was jij je al bewust van het bovenstaande?

Dan te bedenken dat onze voeten zo hard werken, zo mede bepalend zijn voor ons totale gestel. Dan nog zijn ze vaak een ondergeschoven kindje voor wat betreft aandacht en verzorging.

Een voetmassage biedt veel ontspanning en een nog diepere doorwerking op ons totale gestel. Er zijn verschillende manieren om onze voeten te masseren of te laten masseren.

Vooral het laten doen geeft het diepste effect. Dit omdat je volledige aandacht naar de ervaring van de massage en de effecten kan gaan. Een voetmassage kan uit een algemene voetmassage bestaan waarbij er door diverse technieken gewerkt wordt aan ontspanning en het verzachten van het weefsel. Voetreflexmassage is meer gericht op specifieke punten. Ook deze massage kan op een zachte wijze uitgevoerd worden.

Wil je meer weten over de diepere werking van een massage aan de voeten? Of wil je meer weten over hoe jou voeten jou beweging beïnvloeden?

Maak dan een afspraak voor een voetreflexmassage en ik zal je er meer over vertellen.

Enjoy en tot...?

Esther

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page