Volg ons

Sliedrecht                          

Papendrecht                       Hardinxveld-Giessendam  Dordrecht                          Alblasserdam                      Bleskensgraaf                   

Giessenburg                                                                   

                                         

BMS opleidingen

Adres:

Kerkbuurt 205           Stationsstraat 12

3361 BG                      3371 AX

Sliedrecht                   Hardinxveld-

                                    Giessendam

Email:

info@releasewell.nl   

 

Telefoon:

0612425231

Algemene voorwaarden Yoga / Massages / Therapieën

Esther Praktijk
Esther Streur
ESPO Gekwalificeerd.
Sportmasseur
Lymfetherapeut
Massagetherapeut
Dry Needling
Reviews Sterren

August 2, 2019

July 9, 2019

June 14, 2018

April 2, 2018

March 28, 2018

March 6, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Dry Needling

August 2, 2019

 

 

 

Je hoort het tegenwoordig veel. Dry Needling.
De naam zegt het al. Dry = droog. Needling staat voor naald. Met een naald zoals die ook in de accupunctuur gebruikt wordt, prik je door de weefsellagen heen door de aanwezige piekspanning (Triggerpoint/Spierknoop) op een specifieke locatie.

Wanneer je informeert bij mensen naar hun ervaringen dan krijg je hele verschillende reacties. De een vindt het een geweldige oplossing. De ander vindt het maar een vervelend gevoel. Hier heeft ook de behandelaar invloed op.

 

Wat is nu het voordeel aan deze techniek?
Het voordeel aan Dry Needling is dat je op een snelle effectieve wijze de piekspanning die in een spier en/of het weefsel aanwezig is verminderd naar een mogelijk volledig afwezige spanning in dat gebied.

 

Hoe voelt dat aan?
Wanneer de Triggerpoint bereikt wordt kan de spier reageren door aan te spannen. Dit duidt erop dat de juiste plek behandeld wordt. Je kan hier enigszins verrast door zijn omdat je dit niet zelf doet maar het je overkomt.
Ook kan het zijn dat het voelt soort gelijk als wanneer je je elleboog hebt gestoten. Alleen op een andere locatie in je lichaam. Het kan ook als dof zacht stompend ervaren worden.

 

Krijg je er blauwe plekken van?
Geen enkel mens heeft röntgen ogen. Het kan dus wel eens gebeuren dat er een blauw plek optreedt na het aanprikken. Dit komt omdat er dan per ongeluk een bloedvat geraakt is. Iets dat je behandelaar weet en je over behoort te informeren. Wanneer dit gebeurt voel je pijn. Het signaal dat de behandelaar. de naald dient te verwijderen. Met regelmaat volgt hier een blauwe plek op, op die locatie.

 

Krijg je na reactie na een dry needling behandeling?
De spier of spieren die behandeld worden hebben topsport geleverd. Het kan heel goed gebeuren dat die spieren loom en zwaar zullen aanvoelen. Wanneer er bij de nek spieren behandeld wordt is er een kans op een hoofdpijn reactie. Ook u weer door de ontspanning die optreedt.

 

Is de klacht dan opgelost?
Door het weghalen van de piekspanning is er gelijk ontspanning. Dit maakt dat je soepeler en vrijer kunt bewegen. In dit opzicht heb je een versnelling in het oplossen van de klacht. Echter de oorzaak van de klacht is hiermee niet verholpen. Aandacht voor levensstijl, houding en beweging is zeker nog nodig. Dit om eventuele herhaling van de klacht te voorkomen.

 

Wil je meer weten? Of wil je het ervaren? Voel je vrij en welkom om een afspraak te maken in de praktijk.

 

Enjoy,

Esther

 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons