Massages

Tijdens deze massage wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals strijkingen, knedingen en frictioneren.

Deze massage zorgt voor een algeheel gevoel van ontspanning.

Terwijl je spieren relaxen ebt stress weg zodat lichaam en geest weer in balans komen.

Gezondheidsnet advies

 

Ontspannings massage

sterren massage.png
 

Rug-Schouder-Nekmassage en   Sportmassage                       

Tijdens deze massage worden de spieren van je nek, schouders en rug heerlijk gemasseerd.

Je nek en schouders voelen weer als zacht en soepel na deze behandeling.

Je kunt weer fris verder met je dag.

Door de niet geurende olie kun je deze massage makkelijk tussen je bezigheden heden door ontvangen.

Tijdens de sportmassage worden je spieren die het meest belast zijn door het sporten gemasseerd. Door een betere doorbloeding en stimulans van de stofwisseling in de spieren, voorkom je spierpijn en herstellen spieren sneller. Het is een massage die de diepte van je spieren ingaat.

Sportmassage kan ook zeer goed toegepast worden voor dat je je sportprestatie gaat leveren. Dan zal de massage meer up-tempo zijn waardoor je spieren al beter doorbloed worden.

Bij Releasewell hebben ze veel ervaring in de sportwereld.

 

Hydromed massage

Hydromed massage, ook wel bekend als warm waterkussenmassage, is een massage waarbij mensen die moeilijk of niet lekker op hun buik liggen, in rugligging gemasseerd kunnen worden. Ook wanneer je wel op je buik kan liggen, is dit toch wel een absolute aanrader.

 

De warmte van het water in het kussen (±42°C) en het zacht meedeinende water zorgen voor een optimale doorbloeding en ontspanning van de spieren.

 

Met handen en armen wordt er tussen lichaam en kussen gemasseerd waarbij het lichaamsgewicht als tegendruk gebruikt wordt.

 

Cupping massage

Cupping is een prachtig techniek die uw gezondheid kan verbeteren en zorgen voor tal van voordelen.

Een manier om na te denken over cupping is dat het een omgekeerde massage is.

 

In plaats van het aanbrengen van druk op spieren, gebruikt de zuig- druk om huid, weefsel en spieren omhoog te trekken. Dus dit werkt anders dan de traditionele cuppingmethode. Er ontstaan geen bloeduitstortingen.

Lymfedrainage

 

Lymfemassage (ook wel lymfedrainage genaamd) is een bijzondere massage techniek, die de stroming van lymfe door het lichaam versterkt.

Dit gebeurt door lichte en gedoseerde huidverschuivingen zonder dat er gebruik gemaakt wordt van massage olie. Wanneer je het niet prettig vindt om op de blote huid behandeld te worden, kan een lymfe massage ook ontvangen worden over een shirt en broek van dunne stof. Mede hierdoor is de lymfe massage zo goed als voor iedereen toegankelijk.

Ondanks het gegeven, dat de lymfemassage in een rustig tempo plaatsvindt en zacht aanvoelt, is de invloed op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen zeer groot.

De doelstelling van een lymfemassage is om het uiterst belangrijke afvoersysteem te activeren zodat het zuiveren en regenereren van het lichaam verbeterd wordt. Naast de zuiverende werking heeft de Lymfe massage ook een zeer gunstige werking op de ontspanning van je lichaam en je denken.

De rustige techniek activeert het deel van het zenuwgestel wat voor de vrijlating van de juiste stoffen zorgt, die de ontspanning nog vollediger maken.

 

Zwangerschapsmassage

Indien gewenst, wordt deze behandeling over de kleding heen gegeven. Je ligt in zijligging en je zal, waar nodig, met kussens worden ondersteund en ten slotte krijg je bewegingsadviezen mee.

 

Tijdens je zwangerschap gebeurt er veel met je lichaam. Je kunt last hebben van vermoeidheidsklachten, maar ook klachten in de onderrug, bekken en nek of schouders. Deze massage is speciaal gericht op het welzijn van moeder en kind en verlicht zwangerschapskwaaltjes of -pijntjes.

 

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken wordt een reactie (ontspanning, deblokkering) verkregen in de overeenkomende lichaamsdelen.

 

Tijdens een behandeling worden de voeten gemasseerd, de massage zorgt ervoor dat het lichaam gereinigd wordt en afvalstoffen worden uitgescheiden.

 

Een voetreflexmassage zorgt voor:

Ontspanning en ontstressen

Verbeterd de doorbloeding

Afvalstoffen gemakkelijker en sneller afvoeren

Behandeling klachten

Preventie klachten

 

Release Well massage

Deze ontspannende behandeling is gericht op licht en vrij te bewegen. Je kunt je eigen onderkleding of gemakkelijke kleding dragen. Indien je niet op je buik of rug kunt liggen, is het ook mogelijk om de behandeling in zijligging te ontvangen.

Deze behandeling wordt veelal toegepast bij:

  • Fysieke klachten ontstaan door stress

  • Rugklachten

  • Klachten aan de nek en schouders

  • Fysieke klachten na trauma, bijvoorbeeld een ongeval of emotioneel trauma

 

Dry Needling

Dry needling


Dry needling is een behandelmethode die zich richt op de al langer bestaande spierklachten. Met dry needling worden spierverhardingen/triggerpoints/ spierknopen ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.


Veelal is de verbetering direct voelbaar met name in kracht, bewegingsvrijheid en pijnverlichting.


Triggerpoints


Triggerpoints / Spierknopen zijn kleine verkrampingen in spier die aanvoelen als pijnlijke verhardingen of “knoopjes”. In de volksmond noemen we deze ook wel “spierknoopjes”. Overbelasting of een trauma (ongeluk of operatie), weinig beweging, stress & slechte voeding kunnen een verkramping veroorzaken waardoor er een tekort aan zuurstof en doorbloeding ontstaat. Het tekort aan zuurstof en doorbloeding zorgt voor een gevoelige plek en uitstralende pijnen of tintelingen. Door druk uit te oefenen op deze plek, geeft dit vaak een nare pijn met eventuele uitstraling naar andere lichaamsdelen.


Na het aanprikken van de Triggerpoint / Spierknoop zal er een rustige massage techniek toegepast worden.

Er zijn ook zeer goede resultaten met Schouderpijn, Carpaaltunnelsyndroom, Tennisarm, Slijmbeursontsteking. Vaak al na 2 behandelingen resultaat.


Een eerste behandeling duurt minimaal 30 minuten. Kom je voor een vervolg behandeling of wordt je doorgestuurd met een al specifieke diagnose dan kan het mogelijk met een 15 minuten volstaan.
 

logoVIV (1).png
BMS opleidingen
Espo Certificaat

Adres:

Stationsstraat 12

3371 AX

Hardinxveld-Giessendam

( Zorgcentrum 'ZORG AAN 'T SPOOR' )

                                    

Yoga:

Peulenstraat 180

Email:

info@releasewell.nl   

 

Telefoon:

0612425231

Algemene voorwaarden Yoga / Massages / Therapieën

BEROEPSVERENIGING VOOR VITALITEITSPROFESSIONALS
Esther Praktijk
Reviews Sterren
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Aangesloten bij het RBCZ
De massagepraktijk voor de regio:
Hardinxveld-Giessendam.
Sliedrecht.
Alblasserwaard
Giessenburg.
Gorinchem.